
نمایی از پوستر جنجال برانگیز فیلم هیس دخترها جیغ نمی زنند!
کارشناس محترم نماها(به گفته خود آقای فیلمستانی سینما اشتباه هست و درستش نماها هست چون یک فیلم فقط سی نما نداره و بی شمار نما داره چه روی پرده چه پشت پرده) آقای فیلمستانی هم حضور دارند گفتگو رو شروع می کنیم
درود آقای فیلمستانی حالتون چطوره یا بهتره؟
فیلمستانی: درود جانم چطولی مطولی حال و احوال، بروبچ چطولن
همه خوبن شما لطف دارید. خب این گفتگو در خصوص فیلم هیس دخترها جیغ نمی زنند! هست
فیلمستانی: بله بله جیغ نمی زنند مشخصه
بیشتر توضیح بدهید
فیلمستانی: کی گفته جیغو فریاد نمی زنن گوش ما کر شد از بس جیغ دخترمان را شنیدیم
نه ؛ در اصل منظورم فیلم بود نه دخترتون
فیلمستانی: آها، متوجه شدم فیلم که بیانگر مشکلات دخترا توی جامعه غیرمدرنیته مدرن هست
غیرمدرنیته مدرن! این دیگر چجور جامعه ای هست؟
فیلمستانی: جامعه که مخصوص هست و جای دیگه پیدا نمیشه
نشنیده بودم خب فیلمنامه رو چطور ارزیابی می کنید؟
فیلمستانی: به قول روشنمتفکرا فیلمنامه ی پدرمادر داریه این فیلم حکایت دخترانی هست که می خواهند جیغ بزنن ولی بدلیل فشار روانی سختی و جو سنگین نمی تونن جیغ بزنن و جیکشون هم در نمیاد
آیا واقعیت داره همچین چیزی وجود داره؟داریم؟اصن دآآآآرییییم؟
فیلمستانی: خیلی کم بله منکرش نمی شم مواردی وجود داره مثلاً من یک سوزن خرکی رو به دستت فرو می کنم شما چکار می کنی؟
من؟ فریـــــــــــــــــــــــــــــــاد می زنم
فیلمستانی: فقط فریاد؟ منو نمی زنی؟نمی زنی توی کلم؟
نه شما کارشناس محترم هستی و من نمی زنمت
فیلمستانی: اگر یک فرد ناشناس جای من بود چی؟
اونوقت میزدمش + سوزن رو هم می کردم توی دماغش
فیلمستانی: نکته همینجا بود جانم دوست و خودی رو هرجه هم بد باشه نمیشه زد ولی حالا اگه من یک اسلحه هم به سمتت بگیرم و سوزن خرکی رو به دستت فرو کنم چی؟
جلوی فریادم رو می گیرم جیغ هم نمی زنم
فیلمستانی: پس میشه هیس پسرا هم فریاد نمی زنند
بله دیگه پسر که جیغ نمی زنه
فیلمستانی: از پسرای امروزی بعید نیست!
خب راجب فیلمنامه می گفتین ادامه بدهید...
فیلمستانی: آره این فیلم بهتر بود طنز اجرا می شد و نه به اون صورت جدی و خشن، لزومی نداره مردم رو ناراحت کرد و با عواطف پدرها بازی کرد همه که یکجور نیستن. فیلم در قالب طنز و بیان مشکلات دخترا در حالت طنز بهتر جواب می داد
مگر طنز نیست؟پوسترش که طنزه!
فیلمستانی: نه جانم این پوستر طنزه فیلم غیرطنزه در اصل طنزجدی هست یعنی از دید یکی طنزه از دید دیگری جدی هست.
گفته میشه فیلم برخواسته از ذهن عده ای روشنفکر دخترشناسه آیا تأیید می کنید؟
فیلمستانی: بعیده،به نظر میاد بیشتر تبلیغی بود برای جذب مخاطب. امروزه گروه های فیمینیست فیمیمیس چیه که همش میگن دفاع از حقوق زنان، خیلی توی بورس هستن فیلم هم دختریسم بود.خانوم ها وقتی از حقوق خودشون دفاع می کنند دیگه حقوق دیگران براشون مهم نیست.
این حقوق زنان هم که تمامی نداره چرا همش دنبالشن ؟
فیلمستانی:
اگه تمام دنیارو به یک زن بدهند آخرش میگه کمه بیشتر می خوام، خصلتشونه
دیگه. از خدای بزرگ یک شوهر می خوان و از یک شوهر بیچاره همه دنیا رو می
خوان.
فیلم چی رو می خواست ثابت کنه؟
فیلمستانی: اینکه پسرا هیچ مشکلی ندارن هیچیشون نیست خیلی خوشن و دخترا هم مشکل دارن و هم مظلوم هستن و باید حرف بزنن بهشون اجازه جیغ زدن داد و ... در حالی که بیشترین آمار بزهکاری و اذیت شدن به پسربچه ها مربوط میشه.
شما دچار خودسانسوری شده اید؟
فیلمستانی: ای چه کنیم بحث را عوض کن جانم
جریان این برچسبی که رو دهن دختر در پوستر هست چیه و چه مفهومی داره؟
فیلمستانی: همانطور که میدونید برچسب توی فیلم نبود فقط روی پوستر بود. بیانگر نوعی حالت هست که فرد می خواهد حرف بزند واقعیت را بگوید ولی بدلیل ترس یا فشارهای محیط اطرافش نمی تواند حرفی بزند و مجبور است ساکت باشدمثلاً حالت ببرصداتو یا صدات درنیاد. معانی دیگری هم مانند من در تکلم آزاد نیستم، زبان مرا کسی نمی فهمد... نیز دارد.
پوستر فیلم بیشتر جنجال برپا کرد یا خود فیلم؟
فیلمستانی: همه موارد+دیالوگ های جنجالی مانند این؛ دختر: از کیا دفاع کنم؟ از یه پدر! ، من مُردم پدر،آقای دادستان من تو 2 سالگی
مردم چون پدرم کسی نبود که حرفامو بشنوه مادرم کسی نبود که برام لالایی
بخونه و اون عوضی که با... من زندگی تلخی داشتم من می خواستم عشق بورزم خودم باشم ولی شرایط خیلی بد و تلخ بود همین خط را بگیرید و تا آخرش را بفهمید! من یک مرده متحرک هستم نه انسان زنده! دادستان: این دختر یاوه گو را ببرید دختر: می خواد جبغ بزند ولی نمی تواند اما بعد از گریه ای کوتاه چنان جیغی می زند که همه از دادگاه بیرون می روند و قاضی که گوش خود را گرفته بود می گوید: هیس دخترها جیغ نمی زنند ...
فیلمستانی در ادامه پیشانی اش را گرفت و با ناراحتی افزود:این دیالوگ ها شرایط بدی مانند خفقان را در ذهن بیننده تداعی می کند. در کل موضوع یک موضوع جنجالی نبود ولی باتوجه به فرهنگ و ظرفیت موجود بدجوری جنجال برپا شد اینکه دختری در کودکی مورد آزار قرار می گیره در برخی کشورهای بی فرهنگ عادیه ولی در برخی کشورهای بافرهنگ و متدین، کودک آزاری کاری بسیار زشت و گناهی نابخشیدنی است کودکی که اذیت میشه نمیتونه طبیعی بزرگ بشه اجتماعی نمیشه و با مشکلات ذهنی فراروانی روبرو میشه.
پس ما خیلی بافرهنگیم و متدین هستیم؟
فیلمستانی: باشد که باشیم خیلی هم خوب.
شما ضدنقیض حرف می زنید چرا نمی خواهید فیلم را کامل نقد کنید؟
فیلمستانی: بهترین نقد باید توسط بیننده انجام بشه این فیلم مشکلات اجتماعی دختران رو بیان می کنه من دختر یا... نیستم پس نقد رو به بینندگان بسپارید
یعنی فیلم مخصوص دخترها بود؟
فیلمستانی: خیر، به پدران و مادران و سایرین هم مربوط است یک فیلم که مشکل خانوادگی را به جامعه ارتباط می دهد و در واقعیت هم اینطور است خانواده اولین جامعه برای کودک است بعدش مدرسه و دانشگاه شاید محیط کار و جامعه... حال اگر فرد از پایه ایراد داشته باشه در جامعه های بعد هم دچار مشکل های عدیده ای خواهد شد. این فیلم حرف حسابش با پدر و مادر و راجب نحوه تربیت کودکان است.
دختر با شخصیتی نابهنجار بزرگ شده و عاشق هم میشه از قضا معشوق هم شخصیت نابهنجاری داره...فیلم پایان بدی داره خطر لوث شدن فیلم! ولی نباید گناهمان را برگردن دیگری بیندازیم. دلیل نمیشه چون در کودکی فلان شد خب حالا اون بزرگ شده همه مشکلاتش مربوط به کودکی اش هست و یک انسان رو می کشه و این گونه کار غیرانسانی اش رو توجیح می کنه که علتش در کودکی بوده.برخی ها بودن در کودکی مشکل نداشتن بزرگ شدن ... شدن!
پس جریان های عشقولانه در این فیلم هم وجود دارد؟
فیلمستانی: بله دیگر خسته شدیم از بس در فیلم ها و سریال ها قسمت های عشقولانه و خواستگاری دیدیم.از همینجا از همه تهیه کننده ها و فیلمنامه نویس ها میخواهم که دیگر بس است هر چه فیلم عاشقانه ساخته اید کمی هم به درد مردم بپردازید واقع بین باشید نه عشق بین، از خواب خرگوشی بیدار شوید! مشکل امروز جوانان ما بیکاریه نداشتن مسکن و پیش رمینه های لازم برای ازدواج گاهاً فقر و نداری نه عشق. عده ای بازیگرنما به درجه ای از محبوبیت رسیده اند و ابزاری مفید برای جذب بیننده برای فیلم های عشقی هستند از آن طرف هم تهیه کنند فقط فیلم های عشقی می سازد تا به سود فروش عالی برسد من این فضای نماها رو چاله نمایی میدونم مثل چاله فضایی.
در پایان سخنی دارید بپرمایید
فیلمستانی: همین که پدران و مادران به هرکسی اطمینان نکنند با مهربانی و صبر فرزند خود را تربیت کنند و دوستش بدارند باهاش رفیق باشن دردودل کنن ابنطوری فرزندشون سراغ دیگران نمیره یا مثلاً رفیقباز نمیشه معتاد نمیشه... و راحت مشکلاتش رو با خانواده اش درمیون میزاره... تا دیگر شاهد این مشکلات در فیلم ها نباشیم.
به دلیل ذیق وقت از حضور شما مرخص می شویم بدرود تا درودی دگر