مرورگر اینترنتی یکی از اساسی ترین نرم افزارهای رایانه می باشد بطوری که بدون مرورگر اینترنتی فعالیت در اینترنت و وبگردی... غیر ممکن می شود. حال سوال های این چنینی که چه مرورگری بهتر است؟ یا از چه مرورگری استفاده کنیم؟ کدام مرورگر سرعت بهتری دارد؟... ذهن هر کاربر را مشغول می کند البته کاربرانی هم هستند که از اینترنت رایانه شان استفاده ای نمی برند ولی در مقابل کاربرانی هستند که بیشتر وقت شان را در اینترنت سپری می کنند.
اول اینکه چند نوع مرورگر اینترنتی داریم که معروفاشون ازین قرارند:
اینترنت کسپلورر
نوعی مرورگر پیش فرض مایکروسافت که در ویندوز نصب است با عنوان اینترنت اکسپلورر شناخته می شود نسخه جدید 10 دارد و در نسخه جدید سرعت لود صفحات بیشتر شده است هرچند هنوز ضعف لود برخی سایت ها محسوس هست و درهم شدن سایت ها مشخص می شد ولی نسبت به قبل پیشرفت خوبی داشته. این مرورگر برای ویندوز یسبار خوب و انتخاب شده است فشار زیادی هم به رم نمیاره.اگر از اینترنت پرسرعت استفاده می کنید اکسپلورر بهترین گرینه است و قدرت اصلی اش را نشانتان می دهد.
موزیلا فایرفاکس
اگر موزیلا دارید نگران سرعت کم اینترنت نباشید! ! موزیلا با نشان روباه خود که در حال بغل کردن کره زمین است(روباه نماد جاسوسی،هک و نفوذ است) چند سالی است که غوغایی به بپا کرده که آوازه اش تا آنسوی مرزها و قاره ها رفته این مرورگر وسیله مناسب برای وبگردی پرسرعت است.استفاده آسان،نصب راحت تولبار و پلاگین ها،پشتیبانی از کاربران و... در عین حال ابزاری دارد که به راحتی می شود ظاهر انواع سایت ها را هک و کد خوانی کرد سورس و کدهای مهم طراحی هر سایتی را برای شما نمایش می دهد.نسخه21 جدیدترین نسخه موزیلا است. ایراد بزرگ موزیلا در نسخه های جدیدش حجم بالای آن است همچنین برای نسخه جدید به کارت گرافیک جدید و مناسب هم احتیاج است.امکانات فوق حرفه ای موزیلا باعث شده کمتر کاربری ازش استفاده نکنه.برای راحت کار کردن نسخه جدید و هنگ نشدنش احتیاج به حداقل رم دو گیگ هست. در هنگام وبگردی با موزیلا سایر نرم افزارها رو ببندید تا وبگردی راحت داشته باشید.
اُپِرا
هنگام کار با اپرا احساس می کنید در حال رانندگی با یک ماشین ابری هستید آنقدر نرم کار می کند و عاشقش خواهید شد این مرورگر سرعت خوب خودش را موقعی نشانتان می دهد که کلید جتش را فعال کنید. حجم کم و کلاس بالا در کار از ویژگی های منحصر به اپرا هست.
گوگل کِروم(چِروم)
مرورگر تازه به میدان آماده گوگل کروم گویا در حال سبقت گرفتن از سایر رقیبانش هست چراکه خیلی کم حجم،سازگار با بیشتر گرافیک ها و سیستم ها،سرعت لود بالا،پشتیبانی خوب و از همه مهمتر تحت حمایت گوگل به پیشرفت هایی دست یافته که موزیلا در دو دهه عمرش دست نیافت.کروم به تنهایی از پس همه سایت ها بر خواهد آمد و برای وبگردی عالی است.در هنگان استفاده از کروم نگران هیچ گونه هنگ نباشید خیالتان راحت.
سافاری
از مرورگرهای تقریباً کم استفاده در آسیا هست زیاد معروف نیست ولی حجم مناسبی داره و برای وبگردی هم خوبه.
مرورگرهای موبایل:
بهترین مرورگر همان مرورگر پیش فرض تلفن همراهتان است چون حجمی از سیپیو را اشغال نمی کند و سبک و راحت میشه ازش استفاده کرد.
یوسی بروزر(خرگوش)
این مرورگر هندی که گویا از دماغ فیل افتاده در اقدامی آدرس ای پی های ایران رو بسته و تحریم کرده دیگه هم برای ماها قابل استفاده نمی باشد.مگر اینکه تشریف ببریم خارج از کشورمان.از امکاناتش دانلود در خود مرورگر بود سپس انتقال به حاظه موبایل کاری مثل دانلود منیجر رایانه را انجام می داد. کار کپی پیست و ذخیره متن را هم داشت برای گوشی هایی که قابلیت کپی پیست را نداشتند خیلی کارایی داشت.
اپرامینی
سرعت لود صفحات بسیار مطلوب است برای وبگردی سریع با موبایل حریفی ندارد.نسخه های زیادی داره برای شروع لازم هست تاریخ موبایل تان را به تاریخ میلادی ست کنید وگرنه مرورگر کار نمی کند.
موزیلا
مددتی است موزیلا وارد موبایل شده و کارایی خوبش را در موبایل هم ادامه می دهد.
چرا همه مرورگرها رایگان اند؟
پاسخ ساده است شما فرض کنید رایانه ای خوب دارید آیا حاضرید آن را مجانی به کسی دهید؟خب معلومه که نه در قبالش باید پول بگیرید یا چیزی معادل پول. در فضای نت پول هست مشابه پول هم هست از پول بهتر هم هست که مرورگرها این آخری را می گیرند یعنی بازدید زیاد که سرمایه ای از پول بهتر است و می توان از بازدید زیاد چنان پول هایی کسب کرد که به فکر هیچ جنبنده ای هم نمی رسد.چه سرمایه ای بهتر از میلیون ها انسان سراغ دارید؟فرض کنید سایتی دارید که هشتصدمیلیون بازدید در روز دارد حالا حساب کنید که چه پولی می توان از تبلیغات کسب کرد.از همه مهمتر اعتبارشان زیاد می شود. اگر هم مرورگرها پولی بودند عده ای هکر با ساختن کرک و پتچ آنها را بی امنیت جلوه می دادند که این اصلاً برای یک سازنده مرورگر خوب نیست و باعث بی اعتباری و بی اعتمادی مردم نسبت بهش و آبروریزی اش در بین سازندگان نرم افزار خواهد شد.این برای مرورگرها نیست بلکه سازندگان نرم افزارها و بازی های مختلف تحت وب و آنتی ویروس های رایگان هم از همین رویه بسیار سود می برند.
یادآوری:
هیچ کدام از مرورگرهای بالا مورد تایید نمی باشند زیرا جاسوسی و هک همیشه وجود دارد و از نظر امنیتی نمی توان گفت کدام بهتر است.پس یک بار پیشگیری بهتر از هزارتا درمان است بهتر است خودتان مواظب اطلاعات شخصی تان باشید نه مرورگرتان.
توصیه میشه از یک مرورگر در رایانه استفاده بشه مثلاً اگر موزیلا نصب دارید اکسپلورر را پاک یا غیر فعال کنید هرگز از چند مرورگر همزمان استفاده نکنید امکان بالارفتن دمای سیپییو و سوختن رم،هارد،سیپییو،برداصلی... وجود داره.
اگر قصد وبگردی طولانی دارید گوگول کروم و اپرا رو پیشنهاد می کنم استفاده کنید.
اگر هم قصد طراحی و یادگیری سایت و قالب وبلاگ... دارید بهترین گزینه موزیلا هست خیلی بکارتون می آید.
گردآوری:
خندستان مرکز تفریحات سالم-گروه تولیدی خنده سهامی عام و خاص
www.khandestan.tk